Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 mars, 2018 - 11:49Uppdaterad: onsdag, 28 mars, 2018 - 12:02
  • Barbro Sundback, socialdemokrat. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Sundback: Personal i staden mår dåligt

Medarbetare inom Mariehamns stad känner inte att de har mandat att ta initiativ till förbättringsåtgärder. Det hävdade Barbro Sundback, socialdemokrat, i fullmäktigedebatten i går.

Frågan kom upp när fullmäktige behandlade en motion om mer inflytande för Mariehamns stads personal.

- Jag har under ett halvt års tid fått meddelanden från medarbetare på golvet som upplever det som bortkastat att försöka komma med egna initiativ och förslag. Det kan till och med upplevas hotfullt mot ledningen och det förekommer varningar, att man måste gå på samtal och att folk sparkas, sade Barbro Sundback.

Sundback fick medhåll från bland annat partikollegan Jessy Eckerman, men också mothugg från bland annat moderaten Roger Jansson.

- Jag tror Barbro Sundbacks bild är felaktig, personalenkäter visar på det, sade han. Jansson sade också att Sundback borde ha riktat sin kritik direkt till stadsledningen, inte tagit upp den i tv-sänd fullmäktigedebatt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »