Publicerad: torsdag, 14 september, 2017 - 07:21

Sund höjer plogningsavgift

Sunds kommun höjer snöplogningsavgiften i år men betalar man tidigt blir det billigare än om man beställer plogningen sent.

- Vi höjer avgiften med tio euro. Betalar man senast den sista oktober så kostar det 160 euro inklusive moms, beställer man plogning senare än så blir avgiften 240 euro inklusive moms, säger kommunstyrelsens vice ordförande Bengt Hagström.

Frågan var upp på kommunstyrelsens senaste möte där man också diskuterade den kommande vägbelysningen i Finby.
- Den blir dyrare än vi tänkt oss så vi beviljar ett tilläggsanslag på 10.000 euro, säger Bengt Hagström.
Kommunstyrelsen diskuterade också om man bör gå med i arbetsgruppen som utreder ett KST med omsorgsförbundet som huvudman. Man skickade ärendet till socialnämnden så att den får säga sitt innan kommunstyrelsen tar ställning i frågan.

Fler Nyheter

Ålandsvägens ombyggnad inleds nästa vecka

Den andra etappen av Ålandsvägens ombyggnad inleds den 24:e januari och beräknas vara slutförd den 22:a november. Idag undertecknades entreprenadavtalet.

333 har röstat

333 personer förhandsröstade i presidentvalet när förhandsröstningen drog i gång på postkontoren i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö i dag.

Polisens avgångsålder klubbad

Lagtinget beslöt slutgiltigt i dag att polisernas pensions- och avgångsålder höjs. Med rösterna 16-13 vann förslaget från landskapsregeringen.

Rosella fräschas upp

Flera nyheter är på gång på Viking Lines m/s Rosella som just nu ligger på dock i Tallinn.

Ömsen ångrar sig om markköp

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag tackar nej till att köpa den mark på Lotsberget som man hade tänkt bygga bostadshus på.

Haatainen vill tidigarelägga språkundervisning

Tuula Haatainen intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
- Finland måste även i fortsättningen garantera Ålands demilitarisering och det är mycket bra att Finland har fredsöarna Åland. Det menar socialdemokraternas presidentkandidat Tuula Haatainen.

Odins turlista ändras i dag

Tekniska problem drabbade m/s Odin i förmiddags och det påverkar turlistan.

Välbesökta invånarmöten i Sund och Finström

Invånarmötena om kommunsammanslagning av Finström, Geta och Sund var relativt välbesökta då de hölls i Sund och Finström i går.

Poliserna träffade LR

I dag har landskapsregeringen och poliserna träffats för att diskutera pensionsfrågan.