Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 12:42Uppdaterad: fredag, 13 oktober, 2017 - 13:06
  • Kommunstyrelsens ordförande Göte Winé avgjorde omröstningen.

Sund ändrade sig om KST

Kommunstyrelsen i Sund har ändrat sig och beslutat att gå med i arbetsgruppen som utreder om kommunernas socialtjänst, KST, kan förverkligas med Ålands omsorgsförbund som huvudman.

När frågan var upp i våras beslöt styrelsen efter omröstning att man inte skulle gå med. Nu har gruppen inlett sitt arbete och meddelat att de kommuner som inte ingår får sända en observatör för att följa gruppens arbete. Och när Sund skulle ta ställning till detta blev det omröstning igen. Ledamoten Jonas Back understödde kommundirektörens förslag om att utse en representant till arbetsgruppen, eftersom det är bättre att vara med och påverka än att bara observera. Bengt Hagström föreslog däremot att man skulle utse kommundirektören till observatör. Göte Winé röstade på Backs förslag och Karin Karlsson på Hagströms, Ingegerd Johansson lade ner sin röst. Eftersom Göte Winé är ordförande i styrelsen avgjorde hans röst omröstningen och styrelsen utsåg sedan kommundirektören till Sunds representant i arbetsgruppen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »