• Kommunstyrelsens ordförande Göte Winé avgjorde omröstningen.
Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 12:42, uppdaterad: fredag, 13 oktober, 2017 - 13:06

Sund ändrade sig om KST

Kommunstyrelsen i Sund har ändrat sig och beslutat att gå med i arbetsgruppen som utreder om kommunernas socialtjänst, KST, kan förverkligas med Ålands omsorgsförbund som huvudman.

När frågan var upp i våras beslöt styrelsen efter omröstning att man inte skulle gå med. Nu har gruppen inlett sitt arbete och meddelat att de kommuner som inte ingår får sända en observatör för att följa gruppens arbete. Och när Sund skulle ta ställning till detta blev det omröstning igen. Ledamoten Jonas Back understödde kommundirektörens förslag om att utse en representant till arbetsgruppen, eftersom det är bättre att vara med och påverka än att bara observera. Bengt Hagström föreslog däremot att man skulle utse kommundirektören till observatör. Göte Winé röstade på Backs förslag och Karin Karlsson på Hagströms, Ingegerd Johansson lade ner sin röst. Eftersom Göte Winé är ordförande i styrelsen avgjorde hans röst omröstningen och styrelsen utsåg sedan kommundirektören till Sunds representant i arbetsgruppen.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.