Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 september, 2012 - 16:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Styrelsetvist i De gamlas hem

Jomala har bytt sin representant i förbundsfullmäktige för De gamlas hem. Ålands Framtids Anders Eriksson har ersatt centerns Anders Karlsson. Det var både kommunstyrelsen och fullmäktige som ansåg att Karlsson inte fört fram Jomalas överenskomna åsikt till styrelsekandidat. Enligt de kommunala förhandlingar som hölls efter valet så kom man fram till att Ålands Framtid skulle ha en plats i styrelsen för De gamlas hem och det skulle Karlsson lägga fram. Efter diskussioner med de övriga kommunerna så gjorde han inte det. Istället föreslog han Anette Holmberg-Jansson. - Karlsson har smutskastat de personer som vi förde fram och förklarat turerna med direkta lögner, säger Anders Eriksson. - Dom andra kommunerna sade att Ålands Framtids representanter inte skulle ha förtroende i styrelsen och därför förslog jag på eget initiativ Holmberg-Jansson istället, försvarar sig Anders Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »