Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 februari, 2023 - 16:03Uppdaterad: tisdag, 7 februari, 2023 - 17:35
  • Anna Holmström är styrelseordförande i både Proans och Mise. Foto: Martina Eriksson

Styrelseordförande om anmärkningen: ”Proans en felaktig konstruktion”

Proans, tillika Mises, styrelseordförande Anna Holmström (C) säger att upplägget med Proans och producentansvaret på Åland är en felaktig konstruktion och att det just nu jobbas med en lösning.

I går, måndag, rapporterade Ålands Radio om den anmärkning som Proans fått av landskapsregeringen för att uppgifter inte lämnats in som man är skyldig att rapportera. Anna Holmström säger att det är flera olyckliga omständigheter som lett till anmärkningen, bland annat personalbortfall på Mise och en ny tjänsteman på landskapet vilket medför en ny tolkning av lagen.

Själva upplägget med Proans som lösning för producentansvaret på Åland och att Mise har hand om det, är enligt Anna Holmström inte heller optimalt.
- Så här i efterhand är det en felaktig konstruktion, vi jobbar just nu ganska aktivt på en lösning, säger Anna Holmström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »