Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 april, 2020 - 17:47Uppdaterad: fredag, 24 april, 2020 - 17:48
  • Under veckan har en rättegång med många åtalade och flertalet åtalspunkter hållits i Ålands tingsrätt. Foto ÅRTV

Stulna datorer i brottshärva

I dag stod fyra personer åtalade i den stora brottshärva med flertalet åtalspunkter som inleddes i tingsrätten i måndags.

En av åtalspunkterna i dag gällde stölden av ett antal datorer och surfplattor från en åländsk skola som skedde i fjol. En del av datorerna påträffades i en av de åtalades bostad. Samma person åtalades i dag också för olaga hot, misshandel, ärekränkning, våldsamt motstånd mot tjänsteman och flera fall av lindrig skadegörelse. Dessutom åtalades han för falsk angivelse. En annan av personerna åtalades för äventyrande av trafiksäkerheten och olovlig körning, medan en tredje åtalades för misshandel och den fjärde åtalades för stöld alternativt försök till penningtvätt i samband med stölden av datorerna. En av personerna åtalades också för rån alternativt olaga tvång eftersom han enligt stämningsansökan ska ha tvingat en annan person att lyfta pengar från en bankautomat. Domar i de här fallen kommer senare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »