Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 november, 2023 - 15:39Uppdaterad: onsdag, 22 november, 2023 - 16:46

Strejken i skärgårdstrafiken avblåst- kollektivavtal ska ingås

Strejken i skärgårdstrafiken är avblåst. Parterna har i dag kommit överens om en förhandlingslösning.

– Jag kan inte gå in på detaljer, men vi har kommit fram till en bra lösning för alla parter och framförallt för de anställda, säger Johan Ramsland från Finlands skeppsbefälförbund. 

Robert Nyman, verksamhetsledare för Finlands maskinbefälsförbund, bekräftar till Ålands Radio på onsdagseftermiddagen att sjöfacken kommit överens med motparten EW Finland och Kalbåda Shipping. 

– Vi är nöjda att vi fick till stånd ett kollektivavtal för alla våra medlemmar med dessa arbetsgivare. Det är ingalunda meningen att ställa till med problem för parter som inte har någon roll i det hela men det är klart att saker kunde ha skötts smartare och bättre från arbetsgivarens sida redan tidigare, säger Nyman som tycker det är bra att strejken kunde avblåsas. 
Oskar Berndtsson direktör på Nordic jet line ville inte kommentera förhandlingarna till Ålands Radio. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »