Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 november, 2023 - 15:11Uppdaterad: onsdag, 15 november, 2023 - 18:38

En strejk inom skärgårdstrafiken vore förödande enligt skärgårdsbor

Det vore förödande med en strejk inom skärgårdstrafiken, men mest troligt blir den inte av. Så kan man sammanfatta åsikterna från de skärgårdsbor Ålands Radio pratat med om det strejkvarsel som riktats mot driftsoperatören EW Finland Oy, eftersom de saknar kollektivavtal.

– Skulle strejken bli verklighet är det en katastrof för oss i skärgården, med tanke på färskvaror och andra leveranser, säger Harry Holmström som är kommunfullmäktiges ordförande i Kökar. 
Hans-Olof Gustavsson som är kommuntekniker i Brändö tror att parterna kommer att hitta en lösning för att undvika en strejk. Benny Pettersson som tidigare varit kapten inom skärgårdstrafiken och nu sitter i lagtinget för liberalerna tror inte att det blir någon strejk, eftersom det skulle bli för dyrt för de inblandande parterna. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »