Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 april, 2010 - 13:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Strejk drabbar butikerna

Det ser ut att bli strejk i slutet av veckan för alla som täcks av de handelsanställdas kollektivavtal i Finland och på Åland. Strejken ska vara i 24 timmar. Om ingen ytterligare förhandling sker startar strejken klockan sex på fredag morgon och håller på till klockan sex på lördag morgon. Flera av de större butikerna på Åland drabbas eftersom de har många anställda som är medlemmar i servicefacket. Strejken varslades eftersom man inte har kunnat komma överens med arbetsgivarparten om lönerna. De handelsanställda vill höja lönen med 1,1 procent. Det skulle betyda 17 euro i månaden för en expedit med ingångslön på 1.522 euro. Arbetsgivarna föreslår en höjning på 0,55 procent, en höjning som de handelsanställda inte anser är tillräcklig. Speciellt inte med tanke på att de flesta andra branscher har fått större löneförhöjning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »