Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 juli, 2021 - 11:41Uppdaterad: måndag, 26 juli, 2021 - 12:54
  • 2014 ordnades dragrace på flygfältet, nu blir det streetrace på Nya Godbyvägen. Arkivfoto.

Streetrace hålls på Nya Godbyvägen

Ålands motorklubb ordnar ett streetrace på Björsbyrakan på Nya Godbyvägen den 4-5 september.

Tävlingen pågår mellan 07.00 och 20.00 på lördagen och 09.00 och 18.00 på söndagen. Landskapsregeringen har gett tillstånd att tillfälligt stänga av vägen i Björsby och Gölby i Jomala.
- Fordonskulturen är viktig på Åland och berör många människor. Det här är ett sätt att uppmärksamma dess betydelse samtidigt som evenemanget sker i september och lockar en del människor till Åland utanför högsäsong, säger infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) i ett pressmeddelande.

Föredragande tjänsteman, vägingenjör Åsa Mattsson, reserverade sig mot landskapsregeringens beslut då hon ansåg att man inte bör stänga av en hårt trafikerad huvudväg för en motortävlings skull.

I pressmeddelandet skriver landskapsregeringen att den senaste hastighetstävlingen på allmän väg hölls 2009. 2014 hölls tävling på flygplatsen men det är inte längre möjligt då flygfältet inte ska användas för fordonstrafik.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »