Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 augusti, 2011 - 09:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Strandnäs satsar på resurslärare

Nu ska eleverna i Strandnäs skola orka stanna kvar i skolan och få bättre betyg. Det är åtminstone syftet när skolan från hösten nyinrättar en tjänst som så kallad resurslärare.Tjänsten har skapats på initiativ av rektor Mikael Rosbäck och resurslärarens uppgift är att fungera som ett slags stödperson för eleverna. Det är fältaren Marcus Svensson som anställts för uppgiften och han berättar att även Godby skola har en liknande tjänst och att han i sitt jobb som fältare har märkt att det fungerar bra. - Det är väldigt bra för eleverna att ha någon de kan ty sig till och få hjälp av med olika saker. Min uppgift som resurslärare är att vara elevernas språkrör mot lärarna, säger Marcus Svensson.Strandnäs skolas tjänst som resursperson är ettårig och ska testas detta läsår.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »