Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 juni, 2022 - 05:51Uppdaterad: måndag, 6 juni, 2022 - 06:38
  • Ett miljöstädningsprojekt vill uppmuntra till städning.

Stränderna städas inför 100-årsjubileet

Inför Åland 100-jubiléet vill miljöstädningsprojektet Clean up Åland 100 fira Åland med en miljögärning. De uppmuntrar till att plocka skräp längs med stränder och i naturen.

I ett pressmeddelande från statsrådet framgår att projektets mål är att engagera hela det finländska fastlandet – både organisationer, grupper och enskilda personer – att samla skräp den sjätte till tolfte juni för att fira Ålands jubileum. Hållbar utveckling och Östersjön är centrala teman för jubileumsåret.

Projektet bidrar till att skydda Östersjön och samlar samtidigt nya idéer för att underlätta insamlingen av skräp. Den finska kusten skiljer sig från andra Östersjöländer eftersom den ofta är stenig vilket gör det svårt att samla skräp annat än för hand. Projektets beskyddare är Virginijus Sinkevičius, EU-kommissionär med ansvar för miljö, hav och fiske.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »