Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 februari, 2010 - 09:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Storvinst för Ålandsbanken i fjol

Ålandsbanken redovisar en stor vinstökning förra året, med 52 procent till 30,5 miljoner euro. Men en stor del av vinsten beror på köpet av isländska Kaupthing banks svenska bolag. Ålandsbanken betalade betydligt mindre än vad Kaupthing enligt förvärvsanalysen var värt. En intäkt på 23 miljoner bokförs, men samtidigt gick den svenska grenen med åtta miljoner i förlust förra året, varför Ålandsbankens vd Peter Wiklöf än så länge är försiktig med att ropa hurra över bankköpet. -Om vi lyckas vända resultatet i Sverige i slutet av det här året, som jag tror och hoppas, så har vi gjort en bra affär, säger Peter Wiklöf. Han är mycket nöjd över att bankens satsning på placeringstjänster där Ålandsbanken noterar en kraftig ökning. Ålandsbankens bolagsstämma hålls den 19 april. Styrelsens förslag till utdelning är 70 cent per aktie, varav 20 cent är en extra jubileumsutdelning efter bankens 90-årsjubileum i fjol.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »