Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 augusti, 2019 - 09:47Uppdaterad: torsdag, 22 augusti, 2019 - 17:09
  • m/s Eckerö är ett av tre passagerarfartyg som ingår i Eckerökoncernen. Pressbild: Eckerökoncernen

Stort minus för Eckerökoncernen

Rederiaktiebolaget Eckerö redovisar ett minus på 5,5 miljoner euro för den första halvan av 2019.

Ifjol gjorde rederiet en vinst på 3,3 miljoner euro under samma period. Omsättningen under perioden sjönk med dryga tre miljoner euro till 102 miljoner euro.

Orsaken till det negativa resultatet förklarar rederiet med att man har utökat flottan med två fartyg som har satts i trafik och dessutom har samtliga tre passagerarfartyg dockats i januari.
Men enligt rederiets VD Björn Blomqvist är man inte oroliga.

- Vi är medvetna om att det kostat oss pengar att ha fartygen dockade, och samtidigt har vi fortsättningsvis uppstartskostnader för våra nya fartyg. Kronan var låg i fjol också, men att den är lägre i år har också spelat in, säger han.

Sammanlagda investeringar under första halvåret överstiger 40 miljoner euro.
- Det är en stor investering som vi gör för att vi tror på tillväxt och på framtiden, säger Blomqvist.

Eckerökoncernen räknar med att årets resultat blir avsevärt lägre än förra året då man gjorde en vinst på drygt 10 miljoner euro.
- Men vi räknar ändå med ett relativt bra resultat för året som helhet, även om den första halvan förstås drar ner resultatet på sista linjen, säger Blomqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »