Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 maj, 2023 - 15:35Uppdaterad: fredag, 19 maj, 2023 - 16:23
  • En modul från Ytternäs skola flyttar till Strandnäs till hösten.

Stort antal ettor till hösten i Mariehamns skolor

Det blir i dagsläget 30 fler barn som börjar i årkurs ett till hösten i Mariehamns skolor än vad prognosen visade tidigare i år. 

Inför höstterminen 2023 prognostiserade Mariehamn med 117 elever men efter inskrivningen visade det sig att 147 elever ska börja årskurs ett. En siffra som kan komma att ändras inför skolstarten. 
- Prognoser är alltid svåra. Läsåret börjar i augusti, inskrivningen är i mars och prognosen kanske tas fram föregående sommar. Det är roligt med fler elever men det ger oss utmaningar också, säger bildningschef Mikael Rosbäck

Med de nuvarande klasstorlekar behöver det planeras för tre klasser i Strandnäs respektive Övernäs samt fyra klasser i Ytternäs. 
- Vi kommer att flytta modulen som användes innan ombyggnaden i Ytternäs till Strandnäs och sedan kommer vi ta in en modul till Övernäs, säger Mikael Rosbäck.

Ökningen av elevantalet gör att två nya lärare behöver anställas till läsåret 2023-2024. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »