Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 9 oktober, 2021 - 13:28Uppdaterad: måndag, 11 oktober, 2021 - 09:40

Storslam för åländskt mathantverk

Det blev storslam för Åland i årets FM i mathantverk som hölls på hemmaplan. Det var 75 olika produkter i tolv kategorier deltog i årets FM.

Vid lördagens prisutdelning på Hotell- och restaurangskolan kammade åländska mathantverkare hem fem guldmedaljer, två silver och en brons.
Dubbelt guld blev det för Solkullas bröd i kategorierna skärgårdsbröd och ljusa traditionsbröd. Guld blev det också i kategorin mejeriprodukter för Mattas blåmögelost och i charkuteriklassen för Marskogens rökta fårfransyska. Silver i kategorin Kryddsås gick till en grill-glace från Björlings.
I avdelningen alkoholfria drycker tog Åland hem alla tre medaljerna. Guldet gick till Utgårds för en havtorndryck, silvret till Grannas för en röd äppelmust och bronset till Övergårds äppelglögg.

Nästa år hålls tävlingen i Villmanstrand i Östra Finland.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »