Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 juni, 2023 - 06:03Uppdaterad: onsdag, 7 juni, 2023 - 16:32
  • Amanda Jansson och Linus Troedsson spelar Maja och Janne. Foto: Lina Hagström
  • Inspelningsplatsen har varit på Havsöra. Foto: Lina Hagström
  • Amanda Jansson och Linus Troedsson. Foto: Lina Hagström
  • Snart är allt inspelat. Foto: Lina Hagström

Stormskärs Maja snart färdiginspelad

Filmen Stormskärs Maja – med svenska Amanda Jansson och Linus Troedsson som huvudrollsinnehavare – är snart färdiginspelad.

Av filmens 47 planerade inspelningsdagar är det nu inte många kvar. Om mindre än två veckor väntas inspelningarna vara helt klara. 
Filmproducent Hanna Virolainen är nöjd med de senaste veckornas inspelningsväder, då man har spelat in scener på udden Havsöra i norra Geta. På Havsöra ställdes omgivningen i ordning redan förra sommaren, med brygga och byggnader, för att bli Maja och Jannes hem på Stormskäret. Här har man också spelat in under både höst- och vintertid. Alla inomhusscener har dock spelats in i en studio i Helsingfors.   
Filmen, som bygger på Anni Blomqvists böcker om skärgårdsflickan Maja, regisseras av Tiina Lymi, och har planerad premiär i januari.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »