Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 april, 2020 - 06:10Uppdaterad: måndag, 27 april, 2020 - 10:49
  • Björn Wennström vid Visit Åland. Foto: Rebecka Eriksson/Visit Åland.

Stor oro inför turistsommaren

I slutat av förra veckan meddelade riksregeringen att förbudet gällande folksamlingar på över 500 personer fortsätter under juni och juli månad.

För Ålands del betyder det här att ett tiotal stora publika evenemang omöjliggörs. På grund av det rådande läget har dessutom flera stora aktörer inom turistbranschen nu dragit tillbaka så mycket som 1,2 miljoner euro i marknadsföringspengar, det konstaterar Björn Wennström som är PR-och marknadskommunikatör på Visit Åland.

Vi och hela turistnäringen hoppas nu på den inhemska marknaden och många hör av sig till oss nu och har frågor om Åland och det är särskilt glädjande inför framtiden, det som är mindre glädjande är att vi nyligen nåtts av indikationer på att svenska UD har planer på att förlänga sina utreserekommendationer.

- Skulle det bli så är det förstås illa för hela näringen, säger Björn Wennström.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »