Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 september, 2021 - 05:53

Stor efterfrågan på havreprodukter

Efterfrågan blir allt större på havrebaserade produkter.

Niklas Lampi som är Vd för Mathias Eriksson säger att det är en stor efterfrågan på produkter som havremjölk och havreyoughurt i deras butiker.

- Det har skett en väldigt stort produktutveckling och det kommer allt fler havrebaserade alternativ till traditionella mejeriprodukter, säger Niklas Lampi.

Annina Kallinen som är distriktsschef för Varuboden på Åland bekräftar att allt fler kunder frågar efter havrebeserade produkter.

Om man ser till volymen så säljs det ännu betydligt mer mjölk och andra traditionella mejeriprodukter jämfört med havrebaserade alternativ. Joakim Blom som är vd för ÅCA säger att man i nuläget inte har några planer på att börja tillverka havremjölk.

- Vår mjölk säljs enbart på Åland och efterfrågan på havremjölk är för liten för att det ska vara lönsamt att producera för vår lokala marknad, säger Joakim Blom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »