Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 27 maj, 2023 - 21:41Uppdaterad: söndag, 28 maj, 2023 - 12:46
  • HJK-supportrarna brände av många bengaler vid matchstart. Foto: Owe Sjöblom
  • En vakt behövde ses över efter tumultet. Foto: ÅRTV

Stökigt inför matchen mellan IFK och HJK

Det blev stökigt innan matchen mellan IFK Mariehamn och HJK ungefär en halvtimme före domaren skulle blåsa igång matchen. 

20-30 HJK-supportrar försökte sig på en så kallade rusning vid det norra biljettinsläppet. Det uppstod tumult när vakterna försökte stoppa dem och åtminstone en ordningsvakt behövde hjälp efteråt.  

Även polisen fanns på platsen och fler kom när tumultet uppstod. Minst en HJK-supporter fördes från arenan i handfängsel. 

Enligt uppgifter till Ålands Radio ville supportrarna ha bengaler med sig in på arenan och för att lyckas med det ville de undvika visitering.  

Men trots att de flesta HJK-supportrar kunde visiteras var det många som lyckades smuggla in bengaler som de brände av vid matchstart. Vad det får för följder återstår att se. 

Under resten av matchen var det till synes lugnt bland HJK-supportrarna.

- I det stora hela var det en lugn match ur vår synvinkel, säger Jonas Sundäng, säkerhetschef för IFK Mariehamn och fortsätter, rusningen före matchen fick vi stoppad, inte blev det någon större tumult av det.

Under matchens gång höll sig HJK-supportrarna på anvisad plats på arenan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »