Publicerad: torsdag, 12 november, 2020 - 16:56Uppdaterad: torsdag, 12 november, 2020 - 16:56
  • Genrebild. Foto: ÅRTV

Stödet för åländska coronakostnader höjs med en miljon

Riksregeringen kompletterar budgetförslaget i den sjunde tilläggsbudgeten, där det finns pengar budgeterade för att täcka kostnader som uppkommit för bland annat coronatester och spårning.

Därmed höjs summan från fem miljoner euro till sex miljoner för Ålands del.
Det här skriver riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.

-Det är mycket välkommet att staten budgeterar medel för att täcka kostnaderna också på Åland. Lagen om smittsamma sjukdomar är rikets behörighet och ett principbeslut fanns sedan tidigare om att staten skulle finansiera testerna och spårningen också på Åland. Det är viktigt att staten finansierar detta till kommuner, sjukvårdsdistrikt och Åland så att testningen inte ska bli en kostnadsfråga. Testning och spårning är viktigt för att fortsätta hålla det goda coronaläget som nu rådet i Finland och på Åland, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.

Den sjunde tilläggsbudgeten behandlas som bäst i riksdagen. Remissdebatten hölls i riksdagen i tisdags och utskottsbehandlingen har nu inletts.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »