Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 april, 2011 - 15:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Stöd för kläckning<br>av gös- och lakyngel

Ålands fiskodling i Guttorp får nu stöd av landskapet för ett tvåårigt projekt med kläckning av yngel av lake och gös. Försöket syftar till att få ynglen att äta torrfoder så att de blir så stora att de kan planteras ut. Stödet täcker hela kostnaderna på 20.000 euro, varav hälften betalas av EU inom ramen för åtgärdsprogrammet för fiskerinäringen. År 2010 aviserade landskapsregeringen att man vill att verksamheten vid landskapets fiskodling i Guttorp ska bli självgående, det vill säga att den i stället för att vara samhällsfinansierad ska vara avgiftsfinansierad och att produktionen av fiskyngel ska ske i privat regi. De planerna verkar nu vara avvärjda. -Det gjordes en utredning kring det där det konstaterades att det inte finns möjligheter att driva verksamheten i privat regi, säger landskapets fiskerichef Jenny Eklund-Melander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »