Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 oktober, 2023 - 12:46Uppdaterad: tisdag, 24 oktober, 2023 - 15:35
  • Stigande räntor ger bra resultat för banken. Arkivbild.

Stigande räntor gynnar Ålandsbanken

Ålandsbanken gör ett mycket starkt tredje kvartal 2023. Det säger bankens vd Peter Wiklöf i ett pressmeddelande i samband med bankens delårsrapport. 

Framför allt är det de stigande räntorna som gör att rörelseresultatet stiger med 72 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol, till drygt 19 miljoner euro. Än så länge har de stigande räntorna heller inte lett några större kreditförluster. 

Totalt sett verkar rörelseresultatet för 2023 bli väsentligt bättre än 2022, och hittills i år har resultatet räknat per aktie förbättrats med 17 procent. 

I övrigt är framtidsutsikterna oförändrade, uppger Ålandsbanken. 
- Vi förväntar oss att den ränteuppgång som gynnat vårt räntenetto under de senaste kvartalen nu mattas av och att vi får se en stabilisering av räntenivåerna, säger Peter Wiklöf i pressmeddelandet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »