Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 oktober, 2020 - 18:21Uppdaterad: onsdag, 14 oktober, 2020 - 19:54
  • Steve Beeks tar över som tränare i Åland United och lämnar jobbet som träningschef för IFK Mariehamn. Foto: IFK Mariehamn

Steve Beeks tar över Åland United

Steve Beeks lämnar sitt jobb som träningschef i IFK Mariehamn för att ta över som huvudtränare för Åland United efter att Samuel Fagerholm avslutat den här säsongen och fullföljt sitt kontrakt.

Steve Beeks tränade Åland United 2011-2012 som då kom fyra respektive tvåa i ligan. Han var också manager för laget 2016 för att komplettera lagets dåvarande tränare Giovanni Costantinno som då saknade UEFA:s A-licens.
- Det känns väldigt bra att återvända till Åland United! Klubben har utvecklats mycket sedan jag senast var tränare här och jag hoppas kunna bidra till ytterligare steg framåt, säger Steve Beeks i ett pressmeddelande.
Kontraktet är skrivet på två år.
I pressmeddelandet framkommer att avgående Samuel Fagerholm, som kom till klubben som assisterande tränare 2017 och fungerat som huvudtränare sedan 2018, rekommenderade Steve Beeks som sin efterträdare.
- Det känns väldigt bra att kunna lämna över taktpinnen till Steve som jag känner väl och som är en otroligt skicklig tränare som kan komma in med nya infallsvinklar och idéer för att förstärka laget nästa år, säger Samuel Fagerholm.
2018 tog han ligabrons med klubben, 2019 ett cupsilver och ett nytt ligabrons, 2020 ett cupguld och just nu är Åland United med i guldstriden som ledare av Nationella ligan med tre matcher kvar att spela.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »