Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 september, 2023 - 15:09Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2023 - 10:41
  • Åländsk demokratis partiordförande Stephan Toivonen sa att han nu kanske har hållit sin sista presskonferens.

Stephan Toivonen tackar för sig – han kommer inte att ställa upp i ett politiskt val igen

Åländsk demokratis partiordförande Stephan Toivonen kommer inte att ställa upp i något politiskt val igen. Det beskedet gav han på en presskonferens igår där han informerade om partiets beslut att inte ställa upp någon lista i årets lagtingsval.   

Att han avslutar sin politiska karriär är på grund av hälsoskäl men beslutet att partiet inte ställer upp någon lista fattades gemensamt av partistyrelsen den 25 augusti. Partiet valde då att hemlighålla beslutet till och med denna vecka.  

– Ja det är väl en del av teatern, säger Stephan Toivonen.  

När partistyrelsen fattade beslutet om att inte ställa upp med någon lista avsåg styrelsemedlemmen Johan Lindström att inte ställa upp i valet. Därefter förändrades situationen för Lindström, som är boxaren Robert Helenius tränare, varför han nu ställer upp för Obunden samling, förklarar Toivonen. 

Partiet har fortfarande en del partistöd kvar på kontot och nu avser man att använda en del av dessa skattemedel för att stöda någon eller några kandidater i valet.  

– Troligen från Obunden samlings lista, säger Toivonen.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »