Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 januari, 2018 - 06:24Uppdaterad: tisdag, 9 januari, 2018 - 11:01
  • Nu kan SÅHD gå vidare med utbyggnadsplanerna för KHS. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Ett steg närmare utbyggnad av KHS

Tillbyggnaden av Kyrkby högstadieskola, KHS, kom ett steg närmare i går när förbundsfullmäktige för Södra Ålands högstadiedistrikt godkände förbundsstyrelsens förslag till budget för 2018 och ekonomiplan för 2019 och 2020.

Frågan har varit svårlöst och Eckerö och Hammarland har önskat en utredning av en eventuell ny högstadieskola på västra Åland, men nu godkände i alla fall förbundsfullmäktige budgetförslaget som innebär att utbyggnaden av KHS kan börja planeras. Budgetförslaget godkändes med tillägget att anslaget för tillbyggnaden knyts till förbundsfullmäktige och att förbundsstyrelsen ska återkomma med skissritningar och detaljerade kalkyler för projektet när man har dem klara. I nuläget frigörs därför bara 300.000 euro av det totala anslaget och de pengarna ska användas för projektering.

Förbundsfullmäktige beslöt också att foga en hemställningskläm till sitt beslut och den går ut på att man ska göra en utredning av behovet av en ny högstadieskola inom distriktet efter att utbyggnaden av KHS är färdig. Efter utbyggnaden ska KHS rymma 400 elever.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »