Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 29 januari, 2023 - 13:26Uppdaterad: söndag, 29 januari, 2023 - 14:24
  • Inom två veckor ska den nya landshövdingen utses. Arkivbild.

Ett steg närmare ny landshövding

Säkerhetsutredningen för landshövdingskandidaten Marine Holm Johansson är nu klar. Det berättar Juha Sarkio, avdelningschef på finansministeriet till Ålands Radio.

Som vi rapporterade förra veckan har president Sauli Niinistö meddelat att han är enig med lagtinget om att föreslå Marine Holm Johansson till tjänsten. Utnämnandet har nu alltså tagit ytterligare ett steg då skyddspolisen är klar med sin säkerhetsutredning. Att en säkerhetsutredning görs är sedvanlig praxis som ska följas vid utnämningen av en ny landshövding.

Slutgiltigt beslut om tillsättandet av ny landshövding sker inom två veckor, säger Juha Sarkio. Marine Holm Johansson arbetar i dag som lagberedare och autonomilagsutvecklare på landskapsregeringen. Om hon utses efterträder hon Peter Lindbäck som går i pension.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »