Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 augusti, 2022 - 09:11Uppdaterad: måndag, 1 augusti, 2022 - 09:13

Staten fick miljoner i försenade kvarskatter

Förra året fick staten nästan sju miljoner euro på räntan på för sent betalda kvarskatter och fastighetsskatter.

Skatteförvaltningen påminner att det lönar sig att betala skatterna i tid för att undvika ränta. I fjol betalade allt som allt 855.000 finländare sin kvarskatt eller fastighetsskatt för sent. I dag, den 1 augusti, har 300.000 personer förfallodagen för kvarskatten och den 8 augusti har 1,9 miljoner personer förfallodagen för fastighetsskatten.

– Även om merparten av finländarna är omsorgsfulla skattebetalare, kan exempelvis betalningen av en kvarskatt som kommit som överraskning dröja en god stund för en del betalare. Till exempel cirka 40.000 finländare har fortfarande inte betalat den kvarskatt vars förfallodag inföll under fjolåret, säger överinspektör Irene Laine på Skatteförvaltningen.

På en skatt vars betalning blir för sen börjar ränta löpa från och med dagen efter förfallodagen. Dröjsmålsräntan är 7 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »