Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 oktober, 2021 - 11:13Uppdaterad: tisdag, 12 oktober, 2021 - 16:03
  • Ålands natur och miljös ordförande Maria Törnqvist t.v och verksamhetsledare Josefine Egenfelt t.h. Foto: Ann-Christine Karlsson.
  • Nu startas en namninsamling mot en ny discgolfbana vid Lotsberget. Arkivbild.

Startar namninsamling mot discgolfbana

Nu startas en namninsamling där allmänheten kan understöda att det inte ska bli någon discgolfbana på Lotsberget.

Det är föreningen Ålands natur och miljö som tagit initiativet till namninsamlingen efter att de har blivit kontaktade av flera medlemmar som är oroade över planerna.

Föreningen konstaterar att Mariehamns stad har ett underskott på gröna ytor i jämförelse med många andra städer. Den tänkta bansträckningen går över ett stort område som nyttjas flitigt av Mariehamnare och besökare för rekreation. Den tänkta bansträckningen omfattar ett naturskyddsklassat område med rikt djur- och naturliv. Om banan förverkligas får Mariehamns invånare ännu mindre gröna ytor att röra sig på, skriver Ålands natur och miljö.

Namninsamlingen pågår till och med den 18 oktober och skickas till Mariehamns stad dagen efter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »