Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 april, 2018 - 13:36
  • Järsö och Nåtö föreslås bli Mariehamnsbyar, och då vill stadsstyrelsen att byns öar och vatten också ska bli det. Arkivfotot har Kjell Brändström tagit i Nåtö naturreservat.

Stan vill ha Järsös och Nåtös öar

Stadsstyrelsen anser att även holmar och vattenområden som hör till byarna Järsö och Nåtö ska anslutas till Mariehamn om landskapsregeringens förslag till kommunreform blir verklighet.

Nu föreslår man att stadsfullmäktige skickar med den åsikten i utlåtandet man ska ge i frågan. Man tycker också att stadsfullmäktige i utlåtandet ska betona betydelsen av att centralorten förstärks och att man anser att stadens norra gräns mot Jomala försvårar den utvecklingen.
Mariehamn har tidigare kritiserat att landskapsregeringen inte vill slå samman staden med någon annan kommun, trots att stadsborna enligt Åsubs undersökning är de som är mest positiva till samgåenden. Den åsikten vidhåller stadsstyrelsen nu men samtidigt tycker man att fullmäktige ska framföra att färre och större kommuner ur ett åländskt perspektiv borde ge bättre förutsättningar för likvärdig service av god kvalitet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »