Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 september, 2019 - 15:19Uppdaterad: onsdag, 4 september, 2019 - 16:38
  • Det finns ännu några av de sittande lagtingsledamöterna som är osäkra på om de ska söka jobb i borgen ännu en gång. Arkivbild

Ställa upp i valet eller inte?

Snart har alla sittande lagtingsledamöterna gett besked om sin eventuella kandidatur, men det är fortfarande några som är osäkra.

Lars Häggblom (Ob) har bestämt sig för att ställa upp i lagtingsvalet i oktober medan Torsten Sundblom(Lib) inte ställer upp.
-Jag har hållit på med kommunalpolitik och landskapspolitik i så många år att det är dags att fundera på annat, säger Torsten Sundblom som suttit tre mandatperioder i lagtinget. John Holmberg (Lib) ger klart besked i slutet av veckan. Han har ännu lite funderingar kring sin insats under den pågående perioden.

-Jag har inte varit helt nöjd med min insats och vill kunna följa min inre röst mer än vad jag gjort, säger han.

Något partibyte är inte aktuellt, men han säger att det blir en del kompromissande när man sitter med i ett regeringsblock med tre partier med i vissa fall stora ideologiska skillnader. Inte heller talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ) och vicetalman Viveka Eriksson (Lib) har bestämt sig, utan meddelar senast när listorna ska vara inne. Ålands radio har försökt nå Fredrik Fredlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »