• Det finns ännu några av de sittande lagtingsledamöterna som är osäkra på om de ska söka jobb i borgen ännu en gång. Arkivbild
Liberalen John Holmberg
Publicerad: onsdag, 4 september, 2019 - 15:19, uppdaterad: onsdag, 4 september, 2019 - 16:38

Ställa upp i valet eller inte?

Snart har alla sittande lagtingsledamöterna gett besked om sin eventuella kandidatur, men det är fortfarande några som är osäkra.

Lars Häggblom (Ob) har bestämt sig för att ställa upp i lagtingsvalet i oktober medan Torsten Sundblom(Lib) inte ställer upp.
-Jag har hållit på med kommunalpolitik och landskapspolitik i så många år att det är dags att fundera på annat, säger Torsten Sundblom som suttit tre mandatperioder i lagtinget. John Holmberg (Lib) ger klart besked i slutet av veckan. Han har ännu lite funderingar kring sin insats under den pågående perioden.

-Jag har inte varit helt nöjd med min insats och vill kunna följa min inre röst mer än vad jag gjort, säger han.

Något partibyte är inte aktuellt, men han säger att det blir en del kompromissande när man sitter med i ett regeringsblock med tre partier med i vissa fall stora ideologiska skillnader. Inte heller talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ) och vicetalman Viveka Eriksson (Lib) har bestämt sig, utan meddelar senast när listorna ska vara inne. Ålands radio har försökt nå Fredrik Fredlund.

Fler Nyheter

Torskforskningprojekt startar första mars

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Mellan första mars och sista december i år kommer landskapet bedriva ett vetenskapligt forskningsprojekt om torsk i Ålands hav i samarbete med Naturresursinstitutet, LUKE, och åländska yrkesfiskare. Det beslutade näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ) vid en enskild föredragning i fredags.

Åland fortfarande coronafritt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Provresultatet från patienten som testades för coronaviruset var negativt, skriver ÅHS i ett pressmeddelande.

Presidenten har godkänt det nya ekonomiska systemet

Nyhetsnotisen i ljudformat
Nu har president Sauli Niinistö godkänt det nya ekonomiska systemet för Åland. Det skriver Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.

Fiskodlingar ska kunna utvecklas menar hållbarhetsministern

Nyhetsnotisen i ljudformat
- Landsskapsregeringens inställning är att fiskodlingar ska kunna utvecklas. Att fiskodlingsindustrin ska ta sitt ansvar mer och delta mer aktivt i arbetet för att Östersjön ska må bättre. Detta säger hållbarhetsminister Alfons Röblom.

Samlingshuset i Jomala försenas ännu mer

Dennis Jansson, ordförande för byggnadskommittén
Det senaste beskedet från Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab är att husets färdigställandetid har ändrats från vecka 9 till den 30 mars i år. Det framgår av protokollet från dagens möte med byggnadskommittén.

Landskapsläkaren: ”Risken för smittspridning på Åland är fortsatt låg”

Här kan du lyssna på hela presskonferensen:
Den allmänna risken för en smittspridning är låg på Åland i nuläget och gemene man behöver inte vara orolig, enligt Knut Lönnroth, landskapsläkare.

Direktsändning: Ålands beredskap för coronavirus

Direktsändningen är avslutad.

Oasen vill satsa mer på kvalité och utveckling

Oasen boende och vårdcenter, tidigare De gamlas hem, vill rekrytera en vårdkoordinator till slutet av mars.

Åtalas för att ha hotat flickvän med gevär

Mannen ska ha misshandlat och hotat sin flickvän med ett hagelgevär. Rättegången ägde rum på torsdagen i Ålands tingsrätt.