Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 maj, 2022 - 15:24Uppdaterad: onsdag, 4 maj, 2022 - 15:24
  • Bengt Eriksson larmar om dålig tillgång på stål.

Stålbrist stort problem för byggbranschen

Kriget i Ukraina har påverkat priserna och tillgången på stål i olika former så mycket att byggbranschen nu står inför en stor kris. Ukraina är nämligen Europas största leverantör av stål.

Priserna på stål är helt oförutsägbara, säger byggherren Bengt Eriksson till Ålands Radio.
- Du kan få in en offert där det står att den gäller endast i dag för i morgon kan prisbilden vara en helt annan. Fabriken i Mariupol i Ukraina är helt sönderbombad, den levererade armeringsstål till hela Europa. Det är just nu stopp på alla leveranser från Ukraina och Belarus. För att en förändring ska ske måste det bli fred i Ukraina och så måste Kina, som sitter på de stora lagren av stål, få komma in på marknaden och börja leverera stål och andra produkter, just nu levererar de nästan ingenting hit, säger Bengt Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »