Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 mars, 2020 - 18:06Uppdaterad: fredag, 13 mars, 2020 - 10:01
  • Bilden är från Stafettkarnevalen i Åbo 2018. Arkivbild.

Stafettkarnevalen ställs in

Både Stafettkarnevalen och högst troligt också Skolmusik 2020 ställs in i år efter regeringens rekommendationer.

För första gången på 60 år ställs Stafettkarnevalen in i år. Organisationskommittén hade möte idag torsdag och tog beslutet efter att regeringen kom med rekommendationerna om att inte arrangera evenemang för över 500 personer. Stafettkarnevalen brukar locka 9.000-11.000 personer och i år var det meningen att karnevalen skulle ha hållits i Vasa i mitten av maj.

Även Skolmusik 2020 som skulle ha hållits i Jakobstad i början av maj ställs troligtvis in. Det är De Ungas Musikförbund i Svenskfinland, DUNK, som arrangerar Skolmusik som brukar hållas vart tredje år och deltagarantalet brukar vara runt 5.000 personer.

Verksamhetsledare Martin Enroth på DUNK berättar att han kontaktat alla anmälda till Skolmusik. För tillfället kan han inte ge några klara svar på vad som kommer att ske, men Enroth uppger att han i detta skede inväntar information.

- Just nu väntar jag på info från lokala myndigheter och samarbetspartners. Vi måste se ifall vi kan hitta lösningar, säger Enroth på Skolmusiks hemsida.

DUNK håller alla skolor och kontaktpersoner som anmält sig till Skolmusik underrättade om hur ärendet utvecklas.

Antalet anmälda skolelever till årets Skolmusik är nästan 4700, och totalt beräknas mellan 6000 och 7000 personer delta i Skolmusik i Jakobstad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »