Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 juni, 2019 - 06:01Uppdaterad: fredag, 28 juni, 2019 - 07:13
  • Inget nytt besvär över Dennis och Macke Ab:s bygglov. Stadsstyrelsen behandlade ärendet igår. Foto Hasse Persson Bru

Stadsstyrelsen ändrade inte rivningstillstånd

Stadsstyrelsen antecknade till kännedom byggnadsnämndens beslut att åter bevilja Dennis och Macke rivningstillstånd och bygglov för fastigheterna på Kaptensgatan 13 och 15 i Mariehamn.

Efter en utdragen behandling där Ålands förvaltningsdomstol gett bakläxa åt byggnadsnämnden i Mariehamn har nu byggnadsnämnden fattat samma beslut. Stadsstyrelsen diskuterade ärendet på sitt möte i torsdags kväll.
-Det var stadsdirektör Barbara Heinonen som ville infomera om ärendet och ville att vi skulle anteckna till kännedom, säger ordförande Tage Silander (MSÅ).

Stadsstyrelsen var inte enig om man skulle gå in för stadsdirektörens förslag, men förslaget vann. Nu infaller en besvärstid på 30 dagar och efter det är det egentligen fritt fram att riva husen och bygga nytt.

-Men jag tror att det inte finns några grävskopor beställda än, säger Tage Silander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »