Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 april, 2024 - 11:23
  • Rivningen av Lilla holmens paviljong är pausad. Foto: Peter Grönholm.

Stadsmiljöchef: Frågan är om paviljongen ska återuppbyggas eller inte

Efter veckans reaktioner och debatt i sociala medier är nu rivningen av Lilla holmens paviljong pausad.  

På tisdag nästa vecka möts stadsmiljönämnden på ett extrainsatt möte för att diskutera hur man går vidare.

Stadsmiljöchef Susanne Perander tror att frågan på mötet inte handlar om att stoppa rivningen av paviljongen, utan om den ska återuppbyggas eller inte. Peranders förslag inför mötet är att rivningen ska fortskrida.  
– Till nämnden tar vi fram en grov kostnadsuppskattning på vad det faktiskt skulle innebära att återuppbygga paviljongen eller renovera den. Den är i otroligt dåligt skick, jag är inte orolig över att man inte går vidare med rivningen men frågan om man ska återuppbygga paviljongen eller inte är upp till nämnden, säger Susanne Perander.  

Då Ålands Radio träffade henne och stadsarkitekt Dominicus Björkstam i direktsändning vid paviljongen på torsdagen nämndes ingenting om den pausade rivningen.  
– Att pausa rivningen är för mig inte någon stor sak, frågan var hur arbetet med Lilla holmen fortskrider och det går framåt enligt plan, vi jobbar med hinderbana och tillgänglighet, säger Susanne Perander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »