Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 februari, 2021 - 14:33Uppdaterad: tisdag, 23 februari, 2021 - 15:27
  • Foto: ÅRTV

Stadsdirektören, kanslichefen och stadsstyrelsen i karantän

Stadsdirektör Barbara Heinonen, stadens kanslichef och alla ledamöter i stadsstyrelsen sitter i karantän efter att en deltagare vid ett möte bekräftats vara smittad av Covid-19.

- Vi hade ett fysiskt möte i torsdags, vilket vi tog för vana att göra igen nu när saker varit så lugna ett tag, och när beskeden väl kom om att smittan var tillbaka i våra skolor var det för sent. En av oss var smittade, säger stadsdirektör Barbara Heinonen.

Stadsstyrelsen fortsätter ändå med sitt arbete i den mån det är möjligt. Bland annat kommer bildningsnämndens nästa möte, där ett formellt beslut tas om att inleda distansundervisning, att hållas på distans.
- Efter det får nämnderna själva avgöra om de hellre håller möten på distans eller om man skjuter dem på framtiden, säger Barbara Heinonen.

Det är också just nu oklart om stadsfullmäktiges nästa möte kan ordnas.
- Varken jag, kanslichefen eller styrelseordförande Ingrid Zetterman (Lib) kan närvara på grund av att vi är i karantän, så vi avvaktar till slutet av veckan och sen kan vi besluta om vi skjuter upp mötet en vecka eller skippar det den här gången, säger Barbara Heinonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »