Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 januari, 2023 - 14:41
  • Evelina Grandell-Rosenlund är äldreomsorgschef i Mariehamns stad.

Stadens äldreomsorgschef ser positivt på framtiden

Mariehamns stads äldreomsorgschef Evelina Grandell-Rosenlund delar demensföreningens oro över de demenssjukas situation på Åland.

- De flesta som söker sig till äldrevården i Mariehamn är personer med demenssjukdom som vill ha ett effektiverat serviceboende, men vi har för få sådana platser, säger hon.

Bristen på sjukskötare och närvårdare är ett stort bekymmer och det finns även ett behov av fler yrkeskategorier inom äldrevården.
- Vi måste digitalisera verksamheten i större utsträckning och då behöver vi personal med IT-kompetens, säger Evelina Grandell-Rosenlund.

Trots att det råder brist på vårdplatser och är svårt att rekrytera personal vågar hon se positivt på framtiden för demensvården i Mariehamn.
- Vi håller på att ta fram flera bra alternativ för ett demenscenter med 60 platser, säger Evelina Grandell-Rosenlund.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »