Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 december, 2019 - 14:36Uppdaterad: onsdag, 4 december, 2019 - 16:20

Staden vill säga upp RÅL-avtal

Staden vill säga upp avtalet gällande samarbete inom brand- och räddningsväsendet med Jomala kommun. Det skriver Mariehamns stads infrastrukturdirektör Kai Söderlund i ett pressmeddelande.

Staden tillhandahåller i dagsläget beredskap och uttryckning till närområden kring Mariehamn i Jomala kommun. Ett avtal som gjordes i väntan på en gemensam räddningsmyndighet.

-Vi hade hoppats på en gemensam lösning, men nu har vi inte det och då måste vi se över frågan, säger Kai Söderlund.

Kommunstyrelsens ordförande i Jomala, Harry Jansson tycker uppsägningen av avtalet är olyckligt och tror att det är en direkt orsak av att den gemensamma räddningsmyndigheten inte blev av.

-De är sura nu och det här är ett resultat av att det inte gick att förverkliga, säger Harry Jansson. Ärendet kommer upp i infrastrukturnämnden nästa vecka med ett förslag om att staden säger upp avtalet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »