Publicerad: torsdag, 23 januari, 2020 - 15:14Uppdaterad: torsdag, 23 januari, 2020 - 17:35
  • Backebergs lekpark är den sista i staden med lekparksverksamhet. På bild: Anita Henriksson. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nina Eriksén, ÅRTV

Staden tar över driften av Backebergs lekpark

Mariehamns stad säger upp avtalet med Folkhälsan angående lekparken i Backeberg, som är den sista kvarvarande lekparken i staden med lekparksverksamhet.

Det blev klart på socialnämndens möte i går. I stället driver man parken vidare i stadens regi.

Diskussioner har under senaste år förts med samhällstekniska avdelningen om behov av ett servicenivåavtal för lekverksamheten vid Backebergs lekpark. Infrastrukturförvaltningen har sagt att de inte har resurser at ta på sig nya eller utvidgade uppdrag, men nu kan alltså socialförvaltningen tänka sig detta.

-Troligtvis blir kostnaderna lite lägre att driva det i egen regi om man jämför med hur det varit hittills då vi köpt tjänsten från Folkhälsan på Åland, säger socialdirektör Susanne Lehtinen.

I lekparken arbetar nu två personal tre timmar per dag under perioden september till maj. Lekparken är stängd juni – augusti. Personalkostnaden för två barnskötare inklusive vikariekostnader uppskattas till ca 26000€.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »