• Backebergs lekpark är den sista i staden med lekparksverksamhet. På bild: Anita Henriksson. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nina Eriksén, ÅRTV
Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: torsdag, 23 januari, 2020 - 15:14, uppdaterad: torsdag, 23 januari, 2020 - 17:35

Staden tar över driften av Backebergs lekpark

Mariehamns stad säger upp avtalet med Folkhälsan angående lekparken i Backeberg, som är den sista kvarvarande lekparken i staden med lekparksverksamhet.

Det blev klart på socialnämndens möte i går. I stället driver man parken vidare i stadens regi.

Diskussioner har under senaste år förts med samhällstekniska avdelningen om behov av ett servicenivåavtal för lekverksamheten vid Backebergs lekpark. Infrastrukturförvaltningen har sagt att de inte har resurser at ta på sig nya eller utvidgade uppdrag, men nu kan alltså socialförvaltningen tänka sig detta.

-Troligtvis blir kostnaderna lite lägre att driva det i egen regi om man jämför med hur det varit hittills då vi köpt tjänsten från Folkhälsan på Åland, säger socialdirektör Susanne Lehtinen.

I lekparken arbetar nu två personal tre timmar per dag under perioden september till maj. Lekparken är stängd juni – augusti. Personalkostnaden för två barnskötare inklusive vikariekostnader uppskattas till ca 26000€.

Fler Nyheter

Hammarlands ekonomi måste stärkas

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Kommunstyrelsen i Hammarland höll ett extra möte förra veckan för att bereda ett förslag till program för att stärka kommunens ekonomi. Programmets målsättning är att stärka ekonomin med cirka 550.000 euro, framgår i kommunstyrelsens protokoll.

Norra Åland vill ha representant i ÅHS-styrelsen

Norra Åland höll mellankommunal ombudsstämma förra veckan och beslöt då att rikta en skrivelse till landskapsregeringen om att regionen önskar representation i styrelsen för Ålands hälso- och sjukvård.

Flera skärgårdsturer inställda i dag

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Skärgårdstrafiken påverkades av hårt väder i går och även i dag på morgonen finns inställda och ändrade avgångar.

Viggen åter i trafik

M/S Viggen är åter i trafik enligt turlista. Vartsalafärjan har ersättande trafik. Det meddelade landskapets trafikavdelning vid 21-tiden på...

Strömmen tillbaka på hela Åland

Strax efter klockan 21 på söndagskvällen hade alla åländska hushåll strömmen tillbaka.

Turer ställs in med Gudingen, Alfågeln, Skiftet och Viggen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
På grund av utlovat hårt väder väljer landskapsregeringen att ställa in avgångar med ms Gudingen och ms Skiftet. Ms Odin ändrar sin turlista.

Servicebranschens strejk avblåst

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Varutransporterna till Åland är ohotade.

Ålandsbanken varnar för bedräglig e-post

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ett flertal av Ålandsbankens kunder har idag fått ett e-postmeddelande som ser ut att komma från banken. Ålandsbanken uppmanar de berörda att radera meddelandet utan åtgärd.

Varning för hård vind

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Stormen Dennis väntas dra in över helgen med vindstyrkor på drygt 20 meter per sekund.