Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 januari, 2020 - 18:13

Staden övergår till nytt höjd- och koordinatsystem

Staden övergår inom kort till ett nytt höjd- och koordinatsystem vilket berör hela stadens verksamhet, det här skriver staden på sin hemsida. Koordinater och höjder behövs inom bland annat planering och byggande.

Mariehamns stad har för tillfället ett eget lokalt höjd- och koordinatsystem och som inte kan utnyttjas tillsammans med andra koordinatsystem. Det lokala plankoordinatsystemet är uppgjort på basen av lokala mätningar åren 1959-1960. Med det nya höjd- och koordinatsystemet får staden ett system som är gemensamt både nationellt och internationellt vilket underlättar vid samarbeten och utbyte av data både lokalt på Åland och ute i Europa. Det nya systemet är mer exakt och underlättar mätning med satellitpositionering som GPS. Vecka 9 tas det nya systemet i bruk.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »