Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 mars, 2023 - 21:38Uppdaterad: tisdag, 21 mars, 2023 - 21:38
  • Planerna för Svinöholme har strandat. Arkivbild.

Staden jobbar vidare med nybyggen – trots motgångar längs vägen

Flera av stadens byggplaner för bostadsbyggande i Mariehamn har stoppats den senaste tiden.

Bostadsplanerna för Svinö holme har strandat eftersom Mariehamns stad ännu inte får köpa loss marken från landskapet. Stadsplaneändringen för Rönnbergs torg väntar på att tas upp i högsta förvaltningsdomstolen för andra gången efter besvär från grannfastigheter. Stadsdirektör Arne Selander har ändå goda förhoppningar om att byggena blir verklighet. 

-Såna här byggen har ju skett på andra platser med motsvarande förutsättningar så det är ju inte olösligt. Säkert kostar det mer än om det hade varit vanlig mark som hade varit orörd, men det är viktigt att vi kan använda marken och tar hänsyn och gör det på det bästa möjliga sättet om man tänker på de här riskerna som finns nedgrävda i marken, säger han. 

Området vid Rönnbergs torg planeras på en tidigare avstjälpningsplats. 

Om Svinöholmeplanerna tänker Selander att det är en tidsfråga innan de blir verklighet. Dialogen om markbyten pågår hela tiden trots att landskapsregeringen inte fick stöd av lagtinget för markbytet. Selander och staden vill nu återuppta dialogen med markägarna och lyssna in dem bättre. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »