Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 november, 2023 - 05:55Uppdaterad: torsdag, 30 november, 2023 - 07:19
  • Den planerade strandpromenaden på Lilla holmen skulle öka tillgängligheten. Bild: Mariehamns stad
  • Dominicus Björkstam och Susanne Perander. Foto: Martina Eriksson

Staden jobbar aktivt med Lilla holmen – nyheter syns redan nästa sommar

Under temat Barnens Lilla holmen träffas, varannan vecka, en intern arbetsgrupp inom Mariehamns stads stadsmiljösektor.

Arbetsgruppen planerar systematiskt hur Lilla holmen ska se ut i framtiden och redan nästa sommar kommer de första resultaten av gruppens arbete att synas.
 
Staden har för 2024 fått 50 000 euro i budgeterade medel och en tillgänglighetsfond. Ur tillgänglighetsfonden kan man söka medel för kostnaderna som uppstår då området nu ska tillgängliggöras med bland annat en badramp för rullstolsburna och en strandpromenad. 

Flera åtgärder har redan gjorts på Lilla holmen, bland annat har omklädningsrummet renoverats, en grillplats har byggts och bryggan har fått en halkmatta. Då alla befintliga byggnader tidigare i år inspekterades visade det sig att den så kallade paviljongen var i för dåligt skick för att använda, berättar stadsmiljöchef Susanne Perander. Paviljongen ska nu rivas och man funderar kring ersättande alternativ.  

Stadsarkitekt Dominicus Björkstam berättar att fågelhuset kommer att stå kvar.
– Vi har anlitat en extern konsult som tittar och idéplanerar vad man i framtiden kunde ha för verksamhet där, det som är säkert är att Barnens Lilla holmen ska vara i fokus, säger Björkstam.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »