• Emmausfestivalen är ett av evenemangen som får bidrag. Arkivfoto från ett panelsamtal på en tidigare festival.
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: fredag, 14 februari, 2020 - 12:37

Staden ger 43.000 euro till evenemang

Kultur- och fritidsnämnden i Mariehamn har beviljat evenemangsbidrag för kultur-, ungdoms- och idrottsevenemang på sammanlagt 43.000 euro.

Största summan, 14.500 euro, går till Teater Alandica för att ordna musikalen Grease och dramat Ett dockhem. Bland övriga mottagare finns till exempel Emmaus och Filmklubben Chaplin som får bidrag för Emmausfestivalen och Filmfestivalen Vera. Privatpersoner som får bidrag är till exempel Sheyda Shafiei och Liselott Lindén som får 1200 euro för att ordna Klubb Ö, en helkväll med finsk rockmusik samt Olle Törnqvist och Anna Lind Bengtsson som får bidrag för varsin konstutställning.

Evenemangsbidrag från nämnden kan sökas i tre omgångar, nästa ansökningsperiod går ut den 28 februari.

Fler Nyheter

Nära kollision i hamnen

I går var det riktigt nära att Tallink Siljas fartyg Silja Galaxy och Baltic Princess skulle ha kolliderat i västra hamnen i Mariehamn på grund av den hårda vinden.

UPPDATERAT kl 17.45: Många ålänningar strandsatta på Gran Canaria

Mattias Andersson intervjuades på söndagförmiddag
Flertalet ålänningar är fortsatt strandsatta på Gran Canaria efter att en sandstorm stängde flygplatsen i Las Palmas igår.

Träd blåste omkull och många utan el

Räddningstjänsten hade sex uppdrag under gårdagen varav alla handlade om träd eller telefonstolpar som blåst omkull i stormen.

Man fick villkorligt fängelse för grov rattfylla

Villkorligt fängelse och böter blev domen för en man som kört bil alkoholpåverkad mellan Solberget och Svibybron.

Hård vind stoppar Simskälafärjan

Det hårda vädret leder till ett trafikuppehåll på Simskäla-linfärjelinjen mellan Timskär och Vattungsrevet. Trafikuppehållet väntas vara mellan klockan 19.00 på lördagen och klockan 02.00 på söndagen.

Varning för farligt kraftig vind

Meteorologiska institutet varnar för farligt kraftig vind, 25 m/s i stormbyarna, från och med lördagskvällen vid 22-tiden till och med söndagsmorgonen.

Flera strömavbrott under helgen

Vid 16.55 på lördagen var 240 hushåll utan ström i Sund och 20 minuter dessförinnan var över tusen husåll drabbade. På fredagskvällen var över 2 700 hushåll på västra Åland utan el för en kortare tidsperiod. Alla har fått tillbaka strömmen.

Landskapsregeringen föreslår ändringar i jaktförordningen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Jakttiden för rådjur förlängs samtidigt som småskrake och brunand fredas från jakt. Det är exempel på förändringar i landskapsregeringens förslag på en ändring av jaktförordningen.

Vädret påverkar skärgårdstrafiken

m/s Skiftet angjorde inte Husö klockan 15.35 på lördagseftermiddagen. Detta på grund av hård vind.