Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 december, 2021 - 14:36Uppdaterad: onsdag, 1 december, 2021 - 15:57

Stabil budget för Oasen

Boende- och vårdcentret Oasens budget för 2022 är klar och godkänd av kommunalförbundets fullmäktige. Verksamhetskostnaderna minskar med fem procent jämfört med bokslutet 2020.

Oasens förbundsdirektör Arsim Zekaj säger att personalkostnaderna på Oasen minskar med 5,6 procent under 2022 jämfört med 2020-års bokslut.

-Det beror på att vi stänger en avdelning med nio platser under ett år på grund av badsrumsrenoveringar. Ingen blir uppsagd eller permitterad, men behovet av vikarier minskar under renoveringen och vi har några vakanser som inte tilssätts. Det säger Arsim Zekaj.

Vad som ska hända med avdelningen efter renoveringen är ännu oklart.

-Det sannolika är att det inte blir samma typ av institutionsverksamhet där som nu, men exakt vad det blir är inte bestämt, säger Arsim Zekaj.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »