Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 december, 2023 - 10:09Uppdaterad: torsdag, 7 december, 2023 - 12:43

S:t Mårtensgården fortfarande till salu

Mariehamns församling har ännu inte lyckats sälja S:t Mårtensgården som står tom sedan i somras. I februari beslutade kyrkofullmäktige att anlita en fastighetsmäklare och gården ligger ute till försäljning för utgångspriset 1 400 000 euro.  

Ekonomichef Stina Ekman-Byskata säger att man hade en liten förhoppning om att hinna sälja innan året var slut, men att de två till tre intressenter som har funnits för objektet ännu inte har kommit till skott med en affär.  

Mariehamns församling har i dag ingen användning för S:t Mårtensgården då daghemsverksamheten med 17 barnomsorgsplatser flyttade ut i somras. 

Fastigheten står nu tom, men församlingen betalar fortfarande avskrivningar, och kostnader för underhåll, el och värme. Stina Ekman-Byskata hoppas ännu att det ska dyka upp en köpare.  
– Planen är fortfarande att sälja, säger hon. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »