Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 april, 2021 - 16:25Uppdaterad: onsdag, 7 april, 2021 - 17:05

Spörsmål om JO-frågan debatterades

I dag debatterades det spörsmål som oppositionspartierna Liberalerna och Socialdemokraterna lämnat till lagtinget gällande att vicelantrådet Harry Jansson (C) valt att inte lämna in en utredning till Justitieombudsmannen JO i samband med ett klagomål mot ett beslut om vaccinationsordningen.

I debatten hävdade Liberalerna och Socialdemokraterna att landskapsregeringen tagit sig befogenheter man inte har, brutit mot grundlagen, satt en enskild ålänning i kläm och gett Åland dålig PR.
Vicelantrådet hävdade att landskapsregeringen inte brutit mot grundlagen, att den dåliga PR:en beror på oppositionens spörsmål och att JO redan haft det efterfrågade materialet. En efterhandskonstruktion, hävdade Liberalerna och Socialdemokraterna.
Då Liberalernas partiledare Katrin Sjögren höll ett anförande hettade debatten till.

- Landskapsregeringen uppvisar ett sällan skådat skolboksexempel i princip samtliga härskartekniker, sa Katrin Sjögren i sitt anförande.
- Jag vill inte kalla Liberalerna för självstyrelsepolitiskt otrogna men ibland slirar man lite på sina målsättningar, sa Harry Jansson i sin svarsreplik.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »