Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 mars, 2024 - 11:42Uppdaterad: fredag, 8 mars, 2024 - 12:47

Spolning på ÅHS gav resultat mot legionella

Under den senaste tiden har Fastighetsverket utfört spolningar av tappvatten för att få bukt med legionellabakterierna som konstaterades i en del av Ålands hälso- och sjukvårds lokaler i mitten av februari. 

Det var besiktningar av rörsystemet ifjol som ledde till fördjupade studier av dolda rörsystem i väggar och tak på valda delar av sjukhuset. Det beslutades sedermera även att proaktivt ta legionellaprover på dessa ställen. Det var ett sådant prov som visade förhöjda värden. Alla prover är nu godkända men några visar viss förekomst. 

– Vi kan konstatera att spolningen haft bra effekt och att vi för stunden har läget under kontroll berättar Landskapets fastighetsverk Carl-Johan Mattsson, och meddelar att man nu övergår nu till veckovis spolning av samtliga utrymmen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »