Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 augusti, 2023 - 11:22Uppdaterad: torsdag, 10 augusti, 2023 - 16:20
  • Sia Spiliopoulou Åkermark lämnar Fredsinstitutet och anställs vid Åbo Akademi.

Spiliopoulou Åkermark slutar som Fredsinstitutets direktör – blir professor vid ÅA

Sia Spiliopoulou Åkermark lämnar tjänsten som direktör för Ålands fredsinstitut och blir professor vid Åbo Akademi.  

Hon blir professor i juridik med inriktning på självstyre och autonomi. Hon tillträder sin nya tjänst i november, inledningsvis på deltid för att maj nästa år gå över till heltid, vilket ger Fredsinstitutets styrelse mer tid i sin rekryteringsprocess. 

– Det är en stor ära att återigen få arbeta vid Åbo Akademi och fint att få fortsätta jobba inom ett område i juridiken som intresserar mig mycket. Jag har jobbat på fredsinstitutet i 17 år och haft långvarigt samarbete med institutet betydligt längre än så. Min nya position i Åbo lämnar nya möjligheter både för Åland och för fredsinstitutet. Fredsfrågorna och folkrättens betydelse idag är viktigare än på länge, säger Spiliopoulou Åkermark i ett pressmeddelande. 

Roger Nordlund är ordförande för Fredsinstitutet.  

– Sia har gjort en stor insats över många år och fredsinstitutet är en stor resurs för Åland. Det blir en svår utmaning för fredsinstitutet framöver, men det behövs också mer kunskap i resten av Finland om fredslösningar inklusive Åland och andra autonomier, vilket Sia nu kan bidra med, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »