Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 december, 2011 - 07:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:19

Sottungas framtid är ljus<br>säger avgående kommundirektören

-Bara den politiska viljan finns att bevara skärgården levande så finns det ingen orsak att inte ha kvar Sottunga som enskild kommun. Det säger Christer von Essen som i dag torsdag jobbar sin sista dag som kommundirektör i Sottunga. I och med att en femårsplan togs i bruk för att få Sottungas ekonomi på fötter så togs tjänsten som kommundirektör bort. Tjänsten ska det kommande året omorganiseras enligt lösningen att Christer von Essen fram till juni jobbar tio procent som kommundirektör och en nyanställd byråsekreterare sköter det löpande arbetet på kommunkansliet. Efter juni köps kommundirektörstjänster från någon annan skärgårdskommun eller anställs någon som kommundirektör på deltid. Trots de hårda ekonomiska tiderna i Sottunga så finns en tro på framtiden. -Alla förutsättningar finns och det ser bra ut ekonomiskt, vi har inte levt över våra tillgångar, säger Christer von Essen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »