Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 augusti, 2019 - 11:48Uppdaterad: fredag, 23 augusti, 2019 - 14:00
  • Karl-Johan Fogelström, Sara Kemetter, Elin Sundback, Kaveh Bahar, Jessy Eckerman och Maria Svensson. Foto: Felix Quarnström

Sossarna i stan lanserade valprogram

Mariehamns socialdemokrater presenterade idag sitt valprogram inför höstens kommunalval. Sammanlagt ställer 20 kandidater upp för partiet i år, och programmet baserar sig på fyra teman.

- Vi vill skapa trygghet, och där handlar det om skola, omsorg, social service, låga avgifter, integration och stöd till föreningslivet. Sedan vill vi satsa på att fortsätta bygga Mariehamn där vi har en gedigen ekonomisk politik men också utvecklingsplaner. Vi vill satsa på klimatansvar med minskade utsläpp, inbesparingar av resurser och anläggandet av fler multifunktionella våtmarker, och till sist vill vi stå fast vid våra värderingar, säger Sara Kemetter, ordförande för socialdemokraterna i Mariehamn.
Den ekonomiska politiken innefattar bland annat att enas om ett stabilt skatteöre som ska fixeras på en överenskommen nivå för att undvika att tid och resurser slösas på små justeringar under den kommande mandatperioden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »