• Karl-Johan Fogelström, Sara Kemetter, Elin Sundback, Kaveh Bahar, Jessy Eckerman och Maria Svensson. Foto: Felix Quarnström
Sara Kemetter och Karl-Johan Fogelström
Publicerad: torsdag, 22 augusti, 2019 - 11:48, uppdaterad: fredag, 23 augusti, 2019 - 14:00

Sossarna i stan lanserade valprogram

Mariehamns socialdemokrater presenterade idag sitt valprogram inför höstens kommunalval. Sammanlagt ställer 20 kandidater upp för partiet i år, och programmet baserar sig på fyra teman.

- Vi vill skapa trygghet, och där handlar det om skola, omsorg, social service, låga avgifter, integration och stöd till föreningslivet. Sedan vill vi satsa på att fortsätta bygga Mariehamn där vi har en gedigen ekonomisk politik men också utvecklingsplaner. Vi vill satsa på klimatansvar med minskade utsläpp, inbesparingar av resurser och anläggandet av fler multifunktionella våtmarker, och till sist vill vi stå fast vid våra värderingar, säger Sara Kemetter, ordförande för socialdemokraterna i Mariehamn.
Den ekonomiska politiken innefattar bland annat att enas om ett stabilt skatteöre som ska fixeras på en överenskommen nivå för att undvika att tid och resurser slösas på små justeringar under den kommande mandatperioden.

Fler Nyheter

Åland fortfarande coronafritt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Provresultatet från patienten som testades för coronaviruset var negativt, skriver ÅHS i ett pressmeddelande.

Presidenten har godkänt det nya ekonomiska systemet

Nyhetsnotisen i ljudformat
Nu har president Sauli Niinistö godkänt det nya ekonomiska systemet för Åland. Det skriver Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.

Fiskodlingar ska kunna utvecklas menar hållbarhetsministern

Nyhetsnotisen i ljudformat
- Landsskapsregeringens inställning är att fiskodlingar ska kunna utvecklas. Att fiskodlingsindustrin ska ta sitt ansvar mer och delta mer aktivt i arbetet för att Östersjön ska må bättre. Detta säger hållbarhetsminister Alfons Röblom.

Samlingshuset i Jomala försenas ännu mer

Dennis Jansson, ordförande för byggnadskommittén
Det senaste beskedet från Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab är att husets färdigställandetid har ändrats från vecka 9 till den 30 mars i år. Det framgår av protokollet från dagens möte med byggnadskommittén.

Landskapsläkaren: ”Risken för smittspridning på Åland är fortsatt låg”

Här kan du lyssna på hela presskonferensen:
Den allmänna risken för en smittspridning är låg på Åland i nuläget och gemene man behöver inte vara orolig, enligt Knut Lönnroth, landskapsläkare.

Direktsändning: Ålands beredskap för coronavirus

Direktsändningen är avslutad.

Oasen vill satsa mer på kvalité och utveckling

Oasen boende och vårdcenter, tidigare De gamlas hem, vill rekrytera en vårdkoordinator till slutet av mars.

Åtalas för att ha hotat flickvän med gevär

Mannen ska ha misshandlat och hotat sin flickvän med ett hagelgevär. Rättegången ägde rum på torsdagen i Ålands tingsrätt.

Sottunga utreder ny butik

Ett invånarinitiativ har inkommit till Sottungas kommunstyrelse med avsikten att bilda ett bolag för att driva butiksverksamhet i hamnen. Bakom initiativet står Tom Spennert.